shutterstock_419938483.jpg

Frugt Karl

Frugt Karl startede i Vodskov i 1989. Firmaet blev startet af Karl Henrik Frederiksen som stadig i dag er den ene af de to direktører og indehavere af Frugt Karl. Den anden direktør er Tommy Toft som i dag driver søsterfirmaet Drinx.

I 2007 købte Frugt Karl engrosvirksomheden Reenberg Grønt som var placeret på Gasa Århus.

Vi har i Frugt Karl gennem årene forsøgt at være så omstillingsparate som markedet kræver det.

Vi udvider og tilpasser vores sortiment til kundernes efterspørgsel.

Frugt Karl har indgået samarbejde med flere firmaer og har derfor også andet at tilbyde end frisk frugt og grønt.

  • Flensted (snittet og forarbejdet frugt og grønt samt forkogte kartofler og diverse salater)
  • Skrælleren (rå skrællede kartofler og rodfrugter både økologisk og konventionelt)
  • Terrior Nordic (økologisk kvalitetsbrød)
  • Kolonial varer (stort og bredt sortiment på tørvarer, etniske varer og mejerivarer)
  • Drinx (vine fra udvalgte vinhuse i Italien og Frankrig samt alt indenfor spiritus m.m. til barer i alle størrelser)

Drinx er startet op som en selvstændig enhed af indehaverne af Frugt Karl. Drinx er beliggende i Frederikshavn. Der er et tæt samarbejde mellem begge firmaer, da distributionsnettet deles. På denne måde arbejder vi på at holde transportomkostningerne nede og derved forblive en stærk samarbejdspartner for vores kunder.

Vi har i Frugt Karl kun personale med erfaring indenfor håndtering af frugt & grønt ansat. De fleste af firmaets ansatte er medarbejdere med over 5 års ansættelse hos Frugt karl. Alle nyansatte er føl på en erfaren medarbejder indtil de kan orientere sig og pakke efter de krav der stilles.

Frugt Karl benytter ikke vikarer. Dette højner kvaliteten og viden om firmaets måde at gøre tingene på og derved holder vi en høj standard på vores leverancer.

I samarbejde med vores store netværk af små lokale avlere og større producenter søger vi hele tiden at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig på markedet.

Hver sæson er unik. Lige som vi tror at vi kender sæsonen og sætter vores forventninger, må vi erkende at sidste sæson sjældent ligner denne. Vejret forandre sig, nye produktionsmetoder vinder ind og nye sorter kommer frem.

Derfor er det ekstra vigtigt at vi får besøgt de enkelte leverandører hvert år, gerne inden sæsonen for at få afstemt vores forventninger til samarbejdet. Vi får indblik i, hvilke nye produkter vi får adgang til og hvilke uger producenterne forventer at varen er klar på marken. Vi forsøger også i samarbejde med producenterne at nå frem til den kommende sæsons nye produkter.

Vi forsøger at have danske produkter på hylden så længe vi kan og kvaliteten stadig er tilfredsstillende.

Vi har gennem årene opbygget et stort netværk af leverandører i udlandet. Vi har i flere lande succes med at skabe den direkte kontakt til producenten. Formålet med den direkte kontakt er mere konkurrencedygtige priser og kortere leveringstid. Bestillingsdeadline og direkte transport kan have stor betydning for disponering og kvalitet.

Personale fra Frugt Karl deltager hvert år i messer både i Danmark og i udlandet. Det gør vi for at sikre, at vi ved hvad der rører sig og hvilken retning både producenter og kunder ønsker at bevæge sig.

Den daglige sparring med vores kunder er vigtig og her spiller det høje faglige niveau og de mange års branchekendskab på kontoret en vigtig rolle. Sælgerne på kontoret har forskellige baggrunde, men fælles er interessen for frugt og grønt. Vi forsøger at sikre at der er forskelligt fokus hos de forskellige medarbejdere så vi både kan tilgodese og forstå kokken, køkkenassistenten og torvesælgeren.

Vi forsøger at sikre vidensdeling både vores indkøbere imellem men i særdeleshed fra indkøb til salg og videre ud til vores kunder.

Det ligger os meget på sinde at vi får formidlet den gode historie videre, når den er der og at vi sikre at vores kunder kommer gennem sæsonen med størst mulig variation på varerne.