shutterstock_115257034.jpg

Økologi

Gennem årene har økologien været tiltagende og derved også sortimentet hos Frugt karl – det var i 2013 at Frugt karl startede en separat økologi afdeling.

Økologiafdelingen har styrket Frugt Karl, så vi i dag kan imødekomme ønsker om både konventionelle og økologiske råvarer til det samme køkken og derved hjælpe med at løfte vores kunder op på et spisemærke af enten Bronze, Sølv eller Guld.

De fleste af vores kunder som ønsker at omlægge til økologi har deltaget i omlægningskurser som bygger på at ændre på den grundlæggende tankegang omkring indkøb, tilberedning og sortiment.

Der kan være en udbredt opfattelse af at man ved omlægning til økologi kan blive ”mæt” af kål og rodfrugter. Det er vigtigt for køkkenet at være kreativ med sæsonens basis råvarer og det er en mulighed at supplere med de ”lette” ikke økologiske råvarer til at skabe forskellige smage og udtryk på tallerkenen.

Det vi som leverandør kan hjælpe dig med i forbindelse med omlægning til økologi eller generelt indkøb af økologisk frugt og grønt er en gennemgang af dit køb på frugt og grønt og en hjælp til at købe de rigtige varer i sæsonen. Vi kan kigge på dit indkøb i kilo og se på hvordan du får flest kilo for pengene.

Vi vil gerne med vores viden om frugt – grønt – og sæson være jeres sparingspartner på denne del af omlægningen.

Det er vigtigt at forbrugeren har forståelse for at den økologiske sæson kan starte senere og slutte tidligere end den konventionelle sæson. Økologiske producenter får generelt et mindre udbytte og varen kan til tider være mindre i størrelse.

Disse faktorer har indflydelse på køkkenets valg – nogle gange skal køkkenet lave et bevidst valg mellem økologi og danske varer. Denne beslutning vil være påvirket af om køkkenet grundet spisemærke skal dokumentere og holde sin økologi procent.

Jo større økologiprocent – jo større kompromis med mindre køkkenet sørger for at omstille hele sin tanke måde og tilpasse sig de råvarer som er i sæson i Danmark på det givne tidspunkt.

Udviklingen og efterspørgslen efter økologi har de senere år gjort at flere producenter/avlere omlægger til økologisk produktion og flere økologiske producenter udvider deres sortiment.

Det er vigtigt for os som jeres leverandør at vi har et stort og bredt netværk af producenter, så vi kan sikre forsyningssikkerheden bedst muligt.